Політика
26 грудня 2014
Times назвала Ангелу Меркель людиною року
Торік людиною року, за версією газети, став президент Росії Володимир Путін
news-image

Британська газета Times назвала людиною року канцлера ФРН Ангелу Меркель. Про це пише "Єдність" з посиланням на статтю, опубліковану в п'ятницю на сайті видання.

"Канцлер ФРН, яка повинна вирішити до 2016 року, чи буде вона виставляти свою кандидатуру на четвертий термін, була обрана головним чином за те, що вона взяла під свій контроль напружені переговори Заходу з президентом Росії Володимиром Путіним після анексії Криму", - пише газета.

Видання зазначає, що Меркель відіграє ключову роль у збереженні стабільності в Європі після загострення ситуації навколо України.

"Пані Меркель показала себе незамінним посередником у відносинах між сходом та заходом, коли їх стосунки були максимально напруженими з часів холодної війни, що було обумовлено агресією Росії в Україні" - зазначає видання.

Третій термін повноважень Меркель спливає у 2016 році.

Торік людиною року, за версією газети, став президент Росії Володимир Путін. Цього року Путін став найвпливовішою людиною року за версіями агентства Франс-Прес, а також другий рік поспіль посів перше місце в рейтингу найвпливовіших людей світу за версією журналу Forbes.