Київ
14 лютого 2017
До міської влади минулого року звернулося майже чверть мільйона киян – Володимир Бондаренко
50,9% звернень було пов’язане з комунальним господарством.
news-image

За минулий рік до Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації і районних в місті Києві державних адміністрацій надійшло 96 121 звернення киян. Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. Тільки до КМДА за минулий рік надійшло 34 779 звернень громадян, із них – 20 741 письмове та 14 038 усних. Загалом до адміністрації звернулося 224 946 громадян, які порушили 51 622 питання, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Якщо порівнювати ці дані з показниками 2015 року, ми можемо бачити незначне зменшення активності киян щодо подачі звернень. Так, загалом у 2016 році ми отримали в середньому на 20% менше звернень, – розповів Володимир Бондаренко.

Він пов’язав це, зокрема, з відсутністю роботи пересувних громадських приймальнь і активним користуванням лініями Контактного центру м. Києва – 1551.

Загалом 50,9% звернень до всіх владних структур столиці в минулому році було пов’язане з комунальним господарством. Аналогічна тенденція зберігалась і в зверненнях безпосередньо до КМДА: як свідчить аналіз, серед основних питань, що порушують громадяни, чільне місце займають питання комунального господарства та благоустрою – 37,6% від загальної кількості.

Також найчастіше порушувалися питання соціального захисту – 15,1%. Питання житлового забезпечення складають лише 5,5% від загальної кількості звернень, а питання охорони здоров’я – 4,9%.

Минулого року столична адміністрація не відмовила в задоволенні жодного звернення, – зазначив Володимир Бондаренко.

Керівник апарату також підкреслив, що 2,5% звернень було вирішено позитивно одразу, ще на 92% надані ґрунтовні роз’яснення.

Також минулого року за результатами 56 перевірок роботи зі зверненнями громадян 37 чиновників і службовців були притягнені до дисциплінарної відповідальності, в тому числі 13 із них оголошено догани.

Ми й надалі будемо проводити роботу із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, особливо найменш захищених категорій, адже піклуватися про добробут киян – наш обов’язок, – заявив Володимир Бондаренко.

 Довідково

Громадяни можуть також звернутися до Київської міської державної адміністрації зі зверненнями в електронній формі, надіславши їх на електрону адресу zvernen@kma.gov.ua.

Детальніше про порядок подачі звернень в рубриці «Звернення громадян» на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва.

 

Читайте також: Нові автовокзали повинні розташовуватися біля станцій метро, щоб розвантажити центр столиці - Майзель
Читайте також: Віталій Кличко вручив 15-ти воїнам-інтернаціоналістам сертифікати на квартири
Читайте також: Кличко: Нові сучасні автовокзали повинні розміщуватися на в'їздах/виїздах з міста, щоб не створювати додаткових пробок у Києві