Політика
14 лютого 2017
Вілкул зареєстрував зміни до регламенту, щоб виступати в Раді російською мовою
Проект спрямований на "недопущення обмеження права народних депутатів України... на виступ рідною мовою мовних меншин"
news-image

Народний депутат від "Опозиційного Блоку" Олександр Вілкул зареєстрував законопроект про внесення змін до регламенту Верховної Ради, який дозволить нардепам виступати російською мовою. Повідомлення про реєстрацію законопроекту з’явилося на сайті Верховної Ради, однак текст проекту поки  що не опублікований, передає «Є!»

На думку Вілкула, "законопроект спрямований на недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідання Ради та її органів".

Як відомо, 8 лютого спікер парламенту Андрій Парубій ініціював зміни до регламенту, щоб засідання відбувалися тільки українською мовою.

Цьому законпроекту передувала суперечка в Раді між спікером парламенту Андрієм Парубієм і нардепами від "Опоблоку", які виступали в Раді російською мовою. 

Спікер Парубій вимагав у нардепів від "Оппоблоку", зокрема Наталії Королевської та Олександра Долженкова, виступати українською, а не російською. 

Парубій зазначив, що в жодному парламенті європейських країн неможливо було б виступати мовою іншої держави депутату цієї країни.

Читайте також: Гройсман: «Тимошенко - матір популізму та корупції в Україні»
Читайте також: Порошенко посмертно нагородив генерала, який відмовився розганяти Майдан
Читайте також: До міської влади минулого року звернулося майже чверть мільйона киян – Володимир Бондаренко