Війна
14 лютого 2017
Ватажок бойовиків розповів російським ЗМІ про «живу воду», яку вживають воїни АТО
Басурін запевняє, що українські військові "і без голови намагалися піднятися та йти у бій".
news-image

Один з ватажків донецьких бойовиків Едуард Басурін каже, що українські військовослужбовці воюють "під впливом сильної пропаганди і психотропних препаратів". Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "Известия", передає «Є!» із посиланням на УП.

Адже історії про кіборгів – це не казки. Ми спочатку зіткнулися з таблетками. А потім в аеропорту виявили баклажки з написом "жива вода". Відправили в лабораторію. Це був сильний психотропний засіб, що повністю відключає почуття болю і страху, – розповів він .

 

Людина під впливом такого засобу не падає від пострілів. Можна всю обойму випустити, а він йде на тебе. І ось ці випадки і зараз відзначали, на Промці, на півдні. В повний зріст йдуть в атаку. Його вбиваєш – він іде. У нього стріляєш – він падає, встає, знову йде. Поки в голову не влучиш або в серце. Ну якщо бронік – в серце важко. Може і без голови намагатися піднятися і йти, – заявив представник НЗФ, який називає себе заступником "командувача корпусом міністерства оборони ДНР".

За словами Басуріна, бойовики "з'ясували, що психотропний засіб діє рівно 10 днів".

І Україна завжди дуже наполегливо вимагала, щоб ротація проходила раз в 10 днів, – заявив також бойовик.

Як повідомлялося, Басурін пов'язав вбивства ватажків бойовиків "Гіві" і "Мотороли". Після його заяви, що "сліди вбивства ведуть до Києва, адже радник глави МВС Зорян Шкіряк заявляв про це на своїй сторінці в Facebook", в російській пропаганді народилася версія, що вбивство бойовика "Гіві" замовили "два представника українського істеблішменту" – Зорян і Шкіряк.

Як відомо, Басурін регулярно проводить "брифінги" для сепаратистських і російських ЗМІ, на яких озвучує "сенсаційну", але не підтверджену фактами інформацію про Україну і українську армію. Як джерела своїх фейків бойовик називає нібито дані "розвідки ДНР".

Читайте також: «Обійми мене перед тим, як мене розірвати»: Чичеріна зняла кліп про терористів «Гіві» й «Моторолу» (відео)
Читайте також: Для всіх закоханих у парку ім. Т. Шевченка облаштують планетарій під відкритим небом
Читайте також: «Для Путіна Держдума - це ніщо. Всім керує ФСБ», - екс-депутат Держдуми