Світ
15 лютого 2017
Нові розіграші американських сенаторів на тему санкцій, - російські пранкери
Американських сенаторів Джона Маккейна, Ліндсі Грем і лідера більшості республіканців у Конгресі Мітча Макконнелла на тему антиросійських санкцій.
news-image

Пранкери з Росії Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) повідомили, що розіграли американських сенаторів Джона Маккейна, Ліндсі Грем і лідера більшості республіканців у Конгресі Мітча Макконнелла на тему антиросійських санкцій, передає «Є!», посилаючись на УНН.

"Ми розіграли Маккейна, Ліндсі Грем і лідера більшості республіканців у Конгресі Мітча Макконнелла на тему антиросійських санкцій, але подробиці поки повідомити не можемо", - повідомив Володимир Кузнецов.

Раніше пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) розіграли члена конгресу США Максін Уотерс. Вони подзвонили їй від імені українського прем'єра Володимира Гройсмана обговорити санкції проти Росії. Уотерс запевнила, що США не допустять ослаблення режиму санкції - навпаки, планують його посилити. Пранкери заявили Уотерс, що Росія атакувала сервери в Лімпопо і зробила президентом "свою маріонетку Айболита", а заодно відправила війська в Габон, щоб підтримати режим президента Бонго Ондімби.

Нагадаємо, 2 листопада в Адміністрації Президента повідомили, що Президент України Петро Порошенко і президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв під час телефонної розмови обговорили шляхи вирішення проблем з постачанням української продукції до Киргизстану, що виникли через обмеження транзиту Росією.

Однак згодом завідуючий відділом зовнішньої політики в ранзі заступника керівника Апарату президента Киргизстану Сапар Ісаков спростував повідомлення про телефонну розмову президента Алмазбека Атамбаєва з президентом України Петром Порошенком.

Із сайту АП новина про спілкування П.Порошенка з президентом Киргизстану зникла.

У МЗС підтвердили, що розмови президентів України та Киргизстану не було. Голови МЗС України і Киргизстану домовилися розібратися із провокацією щодо розмови президентів.

Раніше речник Президента України Святослав Цеголко повідомив, що розслідування встановило, що організації розмови Президента України Петра Порошенка із пранкером посприяли працівники МЗС Киргизстану.

Також він наголосив, що запис “розмови” між президентами України та Киргизстану, який оприлюднив російський пранкер змонтовано та відцензуровано російською ФСБ.