Україна запровадить нові мита на товари РФ
Нове рішення по економічній війні України та Росії.
news-image

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку Наталія Микольська. Вона зазначила, що, найімовірніше, РФ відмовиться виконувати рішення СОТ, якщо його ухвалять на користь України, передає «Є!».

В цьому разі, за словами заступника міністра, доведеться скасувати дію певних економічних поступок, які діють у торгових відносинах двох країн. Це стосуватиметься різних груп товарів російського походження.

"Наприклад, ми зможемо застосувати додаткові мита на товари з РФ, встановити якісь квоти та інше", - пояснила Микольська.



Вона додала, що Україна втрачає ринки через заборону транзиту територією Росії. Збитки торкнулися торгівлі з Казахстаном і Узбекистаном. Заступник міністра наголосила, що 96,6% українських товарів потрапляють до казахських споживачів транзитними шляхами через РФ. 82,8% продукції возять до Узбекистану аналогічним шляхом.

Микольська розповіла, що Україна намагалася домогтися скасування транзитних обмежень ще на стадії консультації. Але українська сторона отримала відмову.