Події
16 лютого 2017
Радикали, які зірвали брифінг представника ОБСЄ в Мінську, є журналістами з РФ
Одного з них вдалося затримати, але троє втекли.
news-image

Група радикалів, яка зірвала підхід до преси спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка за підсумками переговорів контактної групи по Донбасу в Мінську, є журналістами російського видання "Русская планета". Про це повідомляє "112 Україна", передає «Є!»

У багатьох журналістів виникало питання, чому служба безпеки готелю їх пустила. Потім стало відомо, що це журналісти російського видання "Русская планета". Саме тому вони змогли потрапити вчора на ці переговори, - повідомила кореспондент телеканалу.

Зазначається, що одного з цих чотирьох людей затримали, але троє змогли втекти.

Трохи пізніше Мартін Сайдік все-таки зробив дві важливих заяви, що стосуються конфлікту на Донбасі.

Перша стосується того, що все озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями, повинно бути відведено до 20 лютого. Що стосується полонених - до цього процесу планується залучити комітет ООН з прав людини, а також міжнародний комітет Червоного Хреста, - додала Інна Кардаш.

Нагадаємо, 15 лютого в Мінську пройшло засідання підгрупи з економічних питань Контактної групи з вирішення ситуації на Донбасі.

Під час підходу до преси посла ОБСЄ Мартіна Сайдіка увірвалася група провокаторів. Вони назвали себе партією "Інша Росія", почали розкидати листівки, висловлювати антиукраїнські і проросійські висловлювання, а також образливі заяви на адресу президента України Петра Порошенка. Після цього вони пішли.

Читайте також: Курс валют на 16 лютого
Читайте також: Казахстанський школяр винайшов «розумну» тюбетейку
Читайте також: Білорус змусив звучати зібраний з картону музичний інструмент (відео)