Суспільство
16 лютого 2017
Вчені знайшли есе Черчилля про можливість існування життя на інших планетах
Сер Вїнстон прийшов до висновку, що в Сонячній системі зародження життя можливо лише на Марсі й Венері.
news-image

Американські вчені виявили раніше невідомий рукопис Вінстона Черчилля, в якому британський прем'єр-міністр часів Другої світової війни міркує про існування життя за межами Землі. Огляд на статтю політика опублікував журнал Nature, передає «Є!»

За відомостями видання, 11-сторінкове есе довгий час зберігалося в запасниках музею Черчилля в американському місті Фултон (штат Міссурі). До архіву музею воно було передано з приватної колекції ще в 1980-х роках. Але тільки зараз, завдяки зусиллям нового директора виставкового майданчика, який передав роботу журналісту Nature Маріо Лівіо, есе змогло побачити світ.

У статті йдеться про сучасний спосіб мислення Черчилля, який відштовхувався від декількох базових ідей: неосяжність всесвіту, необхідність води для зародження життя і поняття "населеної зони".

Під останнім мається на увазі температурний фактор і необхідність наявності гравітації для формування атмосфери. Розвиваючи свою думку, сер Вїнстон прийшов до висновку, що в Сонячній системі зародження життя можливо лише на Марсі й Венері.

Черчилль з оптимізмом дивився на шанси існування позаземного життя.

Є шанси, що є планети, умови на яких не виключають можливість існування життя, - резюмував політик.
Читайте також: Малайзія передасть тіло Кім Чен Нама КНДР тільки після необхідних процедур
Читайте також: Росіяни: Білорусь - друг, але знижку на газ не дамо - опитування
Читайте також: У Краматорську чоловік стрибнув під потяг