Події
17 лютого 2017
«Ми з вами. Ми допоможемо» - Плотницький та Захарченко вирішили допомагати українцям
Також ватажки "республік" вимагають забезпечити їм доступ на контрольовану Україною територію для інспекції українських підприємств.
news-image

У "ДНР" та "ЛНР" вирішили розпочати програму гуманітарної допомоги для донеччан і луганчан, які проживають в підконтрольних Україні районах Донбасу. Про це йдеться у спільній заяві ватажків фейкових республік Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, передає «Є!»

У заяві зазначається, що основними напрямками програми гуманітарної допомоги буде, зокрема, надання послуг у сфері медицини та освіти; виплати ветеранам та допомога розділеним сім'ям. Також в програмі передбачені спільні культурні, освітні, спортивні заходи за участю представників міст і сіл по обидва боки лінії зіткнення. Повідомляється про створення спеціальних фондів.

Також ватажки "ДНР" та "ЛНР" "висловили стурбованість" станом об'єктів інфраструктури на території Донецької та Луганської областей.

Ми наполягаємо на можливості інспектування силами МНС "ДНР" і "ЛНР" і нашими гуманітарними організаціями водовідливних комплексів діючих і закритих шахт, Попаснянського водоканалу, Лисичанського нафтопереробного заводу, підприємств "Зоря" (Рубіжне) та "Азот" (Сєвєродонецьк), КП "Вода Донбасу", фільтрувальних станцій, складів з хлором, Авдіївського коксохімічного заводу, "Азовсталь", Костянтинівського державного хімічного заводу, Дзержинського фенольного заводу, - йдеться у заяві.

Захарченко з Плотницьким вимагають забезпечити можливість моніторингу об'єктів інженерної інфраструктури (енерго-, водо- і газопостачання), що знаходяться на підконтрольній Україні частини території Донбасу, "пошкодження яких може створити проблеми для громадян "ДНР" і "ЛНР".

З цією метою ми наполягаємо на безперешкодному доступі на контрольовану Україною територію Донецької та Луганської областей гуманітарних організацій "ДНР" і "ЛНР", а також рекомендованих нами міжнародних організацій, - заявили ватажки.

 

Брати і сестри! Земляки! Жителі Маріуполя і Краматорська, Лисичанська і Старобільська, всіх міст, селищ і сіл, утримуваних Україною! Об'єднаймо наші зусилля заради виживання і світу. Для боротьби з тими, хто сидячи далеко в Києві, Брюсселі та Вашингтоні, намагаються нас посварити, хто багатіє на війні. Ми з вами. Ми допоможемо, - йдеться у заклику ватажків.


Читайте також: Пушилін: «У нас немає більшого покупця на вугілля, ніж Україна»
Читайте також: У поліції прокоментували інформацію про підготовку штурму учасників блокади у Бахмуті
Читайте також: «Є всі ознаки підготовки до штурму»: учасники блокади заявили, що їх оточили спецпідрозділи поліції