Політика
18 лютого 2017
Європарламент проголосував за створення Євросоюзом власної армії
Єдину армію підтримують провідні країни ЄС, переважно країни Західної Європи.
news-image

Той факт, що Європейський парламент схвалив резолюцію про створення єдиної армії Європейського Союзу, не означає, що це вирішене питання, оскільки дана тема може тільки посилити протиріччя в організації.

Інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив надзвичайний і повноважний посол України, старший консультант програми USAID "РАДА" Володимир Крижанівський.

"За резолюцію проголосували 283 депутати. 269 висловилися проти, а 83 утрималися. Тобто за армію проголосували менше половини. Єдину армію підтримують провідні країни ЄС, переважно країни Західної Європи. Вони виступають за посилення централізації. Але країни Східної Європи (Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина) категорично проти. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не так давно говорив, що треба зупинити "радянізацію" Брюсселя. Це показує протиріччя в ЄС в питаннях ступеня інтеграції ", - зазначив Крижанівський. 


За його словами, перспективи створення єдиної армії ЄС туманні.

"Конкретні кроки в цьому напрямку можуть викликати зворотну реакцію, дезінтеграційні процеси. Ми бачимо, що вибори у Франції - протест проти євробюрократії. Британія проголосувала за вихід з ЄС, тому що євробюрократія нав'язувала їй багато норм. Між Варшавою і Брюсселем конфлікт. Європа розділилася навпіл . Це небезпечна тенденція ", - підсумував посол.
Читайте також: Механізм тимчасового призупинення безвізу затверджений остаточно