Політика
18 лютого 2017
Відійдемо від вантажних вагонів: Міноборони і Укрзалізниця анонсували нові вагони для військових
Необхідно розробити нові нормативи, за якими будуть створені вагони для перевезення вартових, що відповідатимуть сучасним вимогам, а в майбутньому – стандартам Європейського Союзу та Північноатлантичного Союзу НАТО.
news-image

ПАТ «Укрзалізниця» та Міністерство оборони України планують створити нові умови для перевезення особового складу, варти та техніки. Інформує «Є!», з посиланням на zaxid.net.

«На даний час вирішено створити робочу групу за участю військових, перевізника, проектно-конструкторських підрозділів, вагонобудівних підприємств, долучити волонтерські організації та можливих спонсорів», – повідомили у відомстві.
«Робоча група працюватиме у двох напрямках: відбір кращих проектів та підготовка нормативно-технічної документації для створення належних та безпечних умов перевезень техніки, особового складу та варти», – йдеться у повідомленні.

За словами залізничників, необхідно розробити нові нормативи, за якими будуть створені вагони для перевезення вартових, що відповідатимуть сучасним вимогам, а в майбутньому – стандартам Європейського Союзу та Північноатлантичного Союзу НАТО.

Також у Департаменті вагонного господарства ПАТ «Укрзалізниця» зазначили, що необхідне «чітке замовлення з боку військових».

Зауважимо, що ухвалення відповідного рішення відбулося після скандалу, пов’язаного із розслідуванням українських ЗМІ. Зокрема, журналісти з'ясували, що українських військових перевозять за нормативами 1953 року у вагонах без опалення та елементарних засобів для гігієни.

Читайте також: «Ми залишили хати нашими сльозами вмиті» - 66 років тому Польща та СРСР уклали угоду про обмін територіями