Події
21 лютого 2017
Суд виніс вирок терористам, які організовували масові вибухи у Харкові
Обвинувачені в 2014 році увійшли до організації, яка пропагувала проросійські ідеї щодо дестабілізації обстановки в країні і відділення території Харкова і області від України.
news-image

Дзержинський райсуд Харкова виніс вирок двом жителям міста, обвинуваченим у підриві будівлі "ПриватБанку", військкомату і офісу волонтерської організації.

Інформує «Є!», з посиланням на interfax.com.ua.

"40-річний зловмисник засуджений до 5 років позбавлення волі, 41-ліття терорист - до 3 років 11 місяців позбавлення волі До обох застосовано конфіскацію майна.", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як було встановлено, обвинувачені в 2014 році увійшли до організації, яка пропагувала проросійські ідеї щодо дестабілізації обстановки в країні і відділення території Харкова і області від України. Вони кілька разів виїжджали на територію РФ, де під керівництвом співробітників російських спецслужб проходили навчання з вогневої та практичної підготовки на військових полігонах.

Крім того, засуджені контрабандою перевезли з РФ в Україну зброю і боєприпаси, які в подальшому використовувалися членами групи для здійснення серії терактів на території Харкова. Зокрема, в липні 2014 р. вони вистрілили з малогабаритного ручного вогнемета "МРО-А" по будівлі ПриватБанку на вул. Малом'ясницькій. В ніч з 3 на 4 серпня 2014 р з реактивного піхотного вогнемета "Джміль" і автоматів АК-74 вони обстріляли Харківський облвійськкомат на вул. Коцарская. А на початку лютого 2015 було скоєно закінчений замах на вчинення теракту (вибуху двері в приміщення волонтерської організації на вул. Отакара Яроша).

Суд визнав старшого обвинуваченого винним у терактах, а младшего- в замаху на теракт. Крім того, обидва визнані винними в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, контрабанді, участі в терористичній групі або організації, незаконному поводження зі зброєю та бойовими припасами.

Зараз вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Читайте також: «Всі на Майдан!»: закликає російський канал «Зірка», - Аваков