Політика
21 лютого 2017
Лавров заявив, що Прилєпін на Донбасі налагоджує нормальне життя
Міністр МЗС РФ вкотре нагадав "про неонацистів в Україні".
news-image

Глава російського МЗС Сергій Лавров вважає, що Захар Прилєпін приєднався до бойовиків на Донбасі, щоб "налагодити нормальне життя". Про це він сказав під час брифінгу, передає «Є!» із посиланням на УП.

Лавров вкотре повторив на публіку мантру "про неонацистів в Україні".

Українська влада не робить нічого, коли неонацисти на телеканалах, в соцмережах, площах, не просто закликають з москалями діяти більш жорстко. Але і радіють, коли хтось, хто захищає російську мову в Україні, гине, - сказав Лавров.

Він також заявив, що на адресу Прилєпіна лунають погрози.

На адресу тих, хто хоче допомогти українській державі налагодити нормальне життя звучать погрози, як це сталося стосовно Захара Прилєпіна. Це дико, це нелюдяно, - заявив глава МЗС РФ.

Сам же Прилєпін заявив, що не має наміру отримувати "паспорт" "ДНР".

Паспорта "ДНР" видаються з однією метою, щоб потім обміняти їх на російські паспорти, як я думаю. У мене є російський паспорт, навіщо мені ще один? - цитують Прилєпіна РИА Новости.


Як стало відомо 13 лютого, Євген (Захар) Прилєпін отримав посаду "заступника командира батальйону спецназу з роботи з особовим складом" у так званій "ДНР", його батальйон нібито воює на лінії зіткнення з українськими військовими.

З моєї ініціативи вже створено підрозділ, і ми будемо прагнути того, щоб на білому коні в'їхати в якесь прилегле місто, яке було залишене нами з різних причин, – заявив Прилєпін.

Служба безпеки України відкрила провадження проти Прилєпіна за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) ККУ.

У 1990-х роках Прилєпін служив у російській міліції у загоні особливого призначення (ОМОНі), воював у Чечні й Дагестані.

Читайте також: РФ заявила Британії, що «в їх зоопарку не виріс звір, який може вказувати ведмедю»
Читайте також: У МЗС прокоментували інформацію про «блокування» заяви в Радбезі ООН щодо смерті Чуркіна
Читайте також: «Під прицілами НАТІвських дул»: Лавров пригадав свій вірш про Чуркіна