Суспільство
22 лютого 2017
Клімкін пояснив дії України після смерті Чуркіна
Заява для преси щодо смерті Чуркіна також є відображенням позиції Ради безпеки ООН.
news-image

Хоча в української сторони та колишнього постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях, але це не заважає висловлювати людські співчуття.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання Радбезу ООН, передає "Інтерфакс-Україна", передає «Є!».

Хоча в української сторони та колишнього постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях, але це не заважає висловлювати людські співчуття. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання Радбезу ООН, передає "Інтерфакс-Україна". Наш представник в ООН пан Єльченко висловив свої співчуття, а також оголосив хвилину мовчання. Звичайно, ми б хотіли висловити співчуття родині, родичам, самому Чуркіну як людині. Але ми не вважаємо, що заява головоючого організації (Україна головує в ООН, – «Є!») порівняно із заявою для преси, яку ми випустили, була б прийнятною, – наголосив посадовець. За словами міністра, заява для преси щодо смерті Чуркіна також є відображенням позиції Ради безпеки ООН. "У нас з Віталієм Чуркіним були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях і в тому, як він уявляв свою позицію. Але це не заважає нам висловити людські співчуття", – резюмував Клімкін.

За словами міністра, заява для преси щодо смерті Чуркіна також є відображенням позиції Ради безпеки ООН.

У нас з Віталієм Чуркіним були фундаментальні розбіжності в політичних позиціях і в тому, як він уявляв свою позицію. Але це не заважає нам висловити людські співчуття, – резюмував Клімкін.