Суспільство
22 лютого 2017
Бєлковський: Наростають чутки про поганий стан здоров'я Путіна
Бєлковський: Будемо вважати, що Володимир Володимирович бажає собі якнайшвидшого одужання.
news-image

Політолог Станіслав Бєлковський прокоментував поширену відразу декількома великими ЗМІ інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін піде в 2018 році на вибори і це буде його остання передвиборча кампанія.

В інтерв'ю "Відкритої Росії" Бєлковський пояснив, що слив цієї інформації з посиланням на джерела в Кремлі переслідував приховані цілі, передає «Є!».

Те, що Путін не може йти на третій термін - цілком очевидно Конституція це забороняє, а Путін - .. Законник, легист і прагне не порушувати формально законодавство Саме тому він не пішов на третій термін в минулий раз ... Цей слив може бути обумовлений чутками про те, що Путін нібито не піде на свій черговий другий термін в 2018 році. Наростають чутки про поганий стан його здоров'я. Щоб розвіяти ці чутки, могла бути допущена "витік" про те, що він на другий термін обов'язково піде - пояснив він.


Політолог нагадав, що в 2004 році, час Помаранчевої області у революції в Україні, Путін вітав Віктора Януковича з перемогою на виборах, після чого Янукович не переміг, в зв'язку з чим з'явився анекдот.

Анекдот був про те, як Путін привітав Януковича з перемогою на виборах, а також побажав Ясеру Арафату якнайшвидшого одужання. Саме в ці дні, в листопаді 2004 року, Арафат помер у військовому госпіталі під Парижем. Ну ось вважатимемо, що Володимир Володимирович бажає . себе якнайшвидшого одужання то є сенс цих висловлювань такий: ". Ви тільки не думайте, що з Володимиром Володимировичем щось трапиться" Але коли починається істерика на тему "не думайте, що щось трапиться" це може бути красномовним доказом як раз на користь того, що щось трапиться, - підкреслив Бєлковський.


У ніч на 21 лютого ТАСС, РІА "Дощ", "Лайф" РБК, КП, МК "Комерсант", "Известия" і "Газета.ру" практично одночасно опублікували матеріали, що Путін піде на вибори в 2018 році і хоче домогтися високої явки на виборах і високого рівня підтримки.

Ця новина з посиланням на високопоставлені джерела була опублікована десятьма ЗМІ між 00,00 і 00,21, при цьому п'ять ЗМІ з десяти опублікували матеріали рівно опівночі.