Політика
22 лютого 2017
«Необхідно провести референдум про статус Донбасу» - Янукович
Екс-президент вважає, що більшість жителів України підтримає будь-які мирні ініціативи.
news-image

Колишній президент України Віктор Янукович пропонує провести референдум про статус Донбасу. Така пропозиція міститься в його зверненні до лідерів ФРН, Франції, Польщі, керівників Ради Європи, ПАРЄ та Європарламенту, а також в листах до президентів США і РФ, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

У разі невиконання нинішньою українською владою мінських угод необхідно ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу, - йдеться в зверненні.

Янукович також вважає за можливе "залучити до переговорів в рамках" нормандського формату "представників протестуючої сторони, що представляють народ Донбасу".

Янукович впевнений, що більшість жителів України підтримають будь-які мирні ініціативи.

Я знаю настрої людей в Україні Будь-які кроки по мирному врегулюванню будуть підтримані населенням країни. Лише мала частина радикалів насолоджується тим, що ллється кров. Я думаю, влада все одно буде змушена поставити їх на місце, в іншому випадку вони її зметуть, - сказав Янукович в ході інтерв'ю групі журналістів.

Коментуючи дії учасників блокади торгівлі з окупованими територіями, екс-президент підкреслив, що будь-яка блокада Донбасу не йде на користь всій країні і до того ж ще більше відштовхує жителів регіону.

Ну нехай тоді скажуть відкритим текстом, що їм не потрібен Донбас, скажуть це відкрито і публічно, - сказав екс-президент.

Якщо ж владі потрібен цей регіон, то необхідно почати з ним переговори, вважає він.

Колишній президент країни підтвердив, що є прихильником збереження територіальної цілісності України.

Я категорично проти, щоб Донбас виходив зі складу України, необхідно зберегти територіальну цілісність країни. Але для цього треба створити всі умови мирного співіснування, відновити інфраструктуру, яка була зруйнована війною, повернути жителів, яких вигнали з рідної землі, - сказав Янукович.

 

Читайте також: Янукович: «Я не просив вводити війська РФ в Україну в 2014 році»
Читайте також: Янукович закликав створити комісію Ради Європи для розслідування вбивств на Майдані та війни на сході України
Читайте також: «Торгаші не зрозуміють» - у штабі блокади відповіли Кононенку