Події
23 лютого 2017
Діти з Хуста, які вбили власну матір, розповіли про причини свого вчинку (відео)
Хлопцю та дівчині оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою
news-image

Як повідомляла «Є!», 20 лютого на Закарпатті було розкрито вбивство 42-річної хустянки. Правоохоронці встановили, що 15-річна дівчина та її 18-річний брат 19 лютого в 3 годині ночі вбили матір, загорнули її в покривало та майже три кілометри несли до річки на окраїні Хуста.

19 лютого до правоохоронців звернувся хустянин та повідомив про зникнення своєї дружини. Чоловік повернувся з роботи і його насторожив той факт, що жінки немає вдома у вихідний день. Поліція виявила в квартирі сліди, які могли свідчити про скоєння злочину.

Крім цього, двоє дітей зниклої жінки поводилися підозріло.

Обох запросили у відділ поліції, де брат і сестра розповіли, що вбили матір. Вони пояснили свої дії тим, що вона погрожувала заявити в правоохоронні органи про ряд злочинів, які вони вчинили, - розповів старший слідчий Володимир Белов,

Сусіди родини, в якій трапилася трагедія запевняють, що зовнішніх ознак неблагополучності у родини не помічали. Навпаки, вважали, що сім’я дуже хороша, діти віталися в під’їзді, були вічливими.

Класна керівниця 15-річної дівчини, Ярослава Уйгелі розповідає:

У мене враження про неї хороше, як про ученицю. Із 5-го класу я керівник і не мала з нею якихось проблем. Спокійна дівчина, ні з ким у класі не конфліктувала. Вчилася в міру своїх можливостей.

Як повідомили у поліції Закарпатської області, наразі щодо дітей обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 20 квітні 2017 року.

Обоє будуть направлені на судово-психіатричну експертизу. Слідство в даній справі триває.

Читайте також: В Хусті діти вбили матір та викинули тіло в річку