Події
24 лютого 2017
У Кривому Розі перехожий відібрав гранату у п'яного хулігана, який обіцяв «всіх підірвати» (відео)
Чоловік відібрав у зловмисника гранату та перемотав ізолентою.
news-image

У Кривому Розі 36-річний чоловік під час конфлікту з таксистом висмикнув з гранати чеку та почав погрожувати всіх підірвати. Випадковий перехожий вчасно зорієнтувався та відібрав у зловмисника небезпечний предмет, передає «Є!» із посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Подія сталася 23 лютого близько 16-ї біля одного з супермаркетів на проспекті Миру.

Свідки події одразу зателефонували до поліції. На місце конфлікту негайно направилися працівники поліції, у тому числі співробітники вибухотехнічної служби.

Вони оглянули боєприпас та встановили, що чоловік погрожував бойовою ручною гранатою РГД-5, яка становила реальну загрозу громадянам. Вибухотехніки тут же на місці події її знешкодили – від’єднали запал від корпусу, - повідомили у поліції.

 З’ясувалося, що конфлікт виник між водієм таксі та пасажиром, якого не задовольнила ціна за послугу перевізника.

Незадоволений клієнт дістав з кишені гранату та почав погрожувати нею водію. Між ними виникла бійка, яку помітили перехожі громадяни. Один з них відібрав у зловмисника гранату, затиснув її у своїх руках та перемотав ізолентою, щоб попередити вибух. Дочекавшись приїзду поліцейських, небайдужий чоловік передав боєприпас правоохоронцям, - йдеться в повідомленні відомства.

36-річний зловмисник був затриманий та доставлений до Саксаганського відділення поліції для з’ясування всіх обставин події.

Чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння та пояснити наявність у нього гранати не зміг.

Йому загрожує покарання за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі на строк від 3-х до 7 років.

Читайте також: Суддівсько-поліцейський скандал у Києві: суддя перекрила вулицю своїм автомобілем (відео)
Читайте також: У Раді сидить «Почекун» (фото)
Читайте також: Поліція встановила, якою отрутою вбили Кім Чон Нама