Суспільство
24 лютого 2017
Активісти хочуть висунути Обаму в президенти Франції
Прихильники Обами розвісили по Парижу постери з написом "Obama17" і закликом підписати розміщену в інтернеті петицію про його висунення.
news-image

Група активістів має намір домогтися висунення кандидатури екс-глави США Барака Обами на пост президента Франції. Про це повідомляє ABC News, передає «Є!»

Прихильники Обами розвісили по Парижу постери з написом "Obama17" і закликом підписати розміщену в інтернеті петицію, яка переконала б екс-президента США взяти участь у виборах. Мета активістів - зібрати мільйон підписів.

На сайті підкреслюється, що Обама може стати, свого роду, протиотрутою від зростаючої в країні популярності правих партій.

Як зазначає ABC News, існує перешкода, що завадить Обамі взяти участь в президентських перегонах: "Президент Франції повинен бути французом. А Обама не француз".

Представник групи активістів розповів виданню, що ідея виступити за висунення Обами прийшла їм в голову за два місяці до закінчення президентського терміну колишнього американського лідера.

Ми мріяли про можливість голосувати за того, ким ми щиро захоплюємося. Ми подумали, можливо це чи ні, француз він чи ні, ми повинні спробувати, повинні дати французам надію, - сказав він.

Вибори президента Франції пройдуть в два тури 23 квітня і 7 травня. Згідно з усіма опитуваннями, лідерами перегонів на сьогодні залишаються глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, лідер руху "На марші", колишній міністр економіки Емманюель Макрон і кандидат від партії "Республіканці" Франсуа Фійон.

Читайте також: В аеропорту «Рига» посла ОАЕ змушували зняти хіджаб
Читайте також: В Італії для туристів відкриють Ущелину динозаврів
Читайте також: Сьогодні — 100 років від дня народження художниці Тетяни Яблонської