Україна
24 лютого 2017
«Це нереально»: Кремль планує повернути Януковича на Донбас – експерт
Октисюк вважає, що такий план не здійсниться через те, що жителі Донбасу негативно ставляться до Януковича.
news-image

На думку Анатолія Октисюка, який є політичним експертом у Міжнародному центрі перспективних досліджень, якщо у російської влади насправді існує якийсь план, яким передбачається повернення на Донбас колишнього президента України Віктора Януковича, то втілювати їх у реальність занадто пізно, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Експерт наголосив, що у Кремлі хочуть завдяки Януковичу домогтися легітимізації самопроголошених республік та, разом з цим, надати вигідні для Москви аргументи про те, що «в Україні продовжується «громадянська війна» початок якої було покладено ще після подій на Майдані». Проте, Октисюк вважає, що такий план не здійсниться через те, що жителі Донбасу негативно ставляться до Януковича. 

«Протягом усього цього часу до екс-президента України навіть мешканці контрольованих територій ставилися не інакше, як до зрадника, а також як до людини, яка, у першу чергу, є відповідальною за військовий конфлікт. Через це навіть якщо припустити появу втікача на Донбасі у якості представника Кремля, його буде підтримувати лише незначна частина населення, і як тільки з’явиться найменша можливість, не виключено, що місцеве населення вчинить проти Януковича акт насилля», - наголосив Октисюк.