Україна
24 лютого 2017
СБУ збирається перевірити все, що стосується Савченко
Не зважаючи на те, що це було не офіційне звернення до СБУ, таку інформацію ігнорувати неможливо; Василь Грицак вже віддав доручення військовій контррозвідці провести необхідні слідчі дії.
news-image

Служба безпеки України збирається провести з народним депутатом Надією Савченко розмову щодо її візиту на окуповані території Донбасу. Про це у п’ятницю під час розмови з журналістами українського видання «Інтерфакс» розповів керівник апарату глави СБУ Ткачук Олександр, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

В той самий час у повідомленні зазначається, що відомство також буде перевіряти інформацію щодо закликів Савченко, яку було озвучено народним депутатом Ричковою Тетяною. Як повідомлялося, Ричкова під час засідання Верховної Ради заявила, що нардеп Надія Савченко відвідувала передові позиції Збройних сил України в зоні АТО та підбурювала українських військових залишити свої укріплення на Донбасі та повернути на Київ для повалення діючої влади.

«Ми не займаємося персональними стеженнями за народними депутатами. Але після такої заяви пані Ричкової ми обов’язково перевіримо цю інформацію, не чекаючи на офіційне звернення від неї», - наголосив Ткачук. В той самий час він зауважив, що «не зважаючи на те, що це було не офіційне звернення до СБУ, таку інформацію ігнорувати неможливо; Василь Грицак вже віддав доручення військовій контррозвідці провести необхідні слідчі дії».