Події
25 лютого 2017
В Одесі українську мову називали «собачою», – Мухарський
Там був один депутат з "Партії регіонів", який розмовляв українською мовою.
news-image

Співак Антін Мухарський розповів про давній інцидент в Одесі, коли місцева жінка під час концерту дозволила собі назвати державну мову "собачою".

Про це він розповів в ефірі "Обозревателю", передає «Є!».

За словами артиста, у 2011 році під час концерту, який він вів в Одесі для відомого олігарха, представниця місцевої еліти визвірилась на співака за те, що він розмовляв українською.

Там був один депутат з "Партії регіонів", який розмовляв українською мовою. Я теж з ним поговорив українською мовою, пожартували. Я оголосив виступ Григорія Лепса і пішов за лаштунки, – каже Мухарський.

Він додав, що одразу до нього підбігла жінка і почала вичитувати співака:

Щоб ви тут ніколи, чуєте, ніколи не сміли розмовляти цією "собачою" мовою. У залі дружина президента з синами, Джарти Василь Іванович, Святий Агафангел, а ви тут на цій собачій мові, – цитує слова жінки Антін.

Мухарський зазначив, що тоді зрозумів – це війна, і з цим потрібно боротися. За словами артиста, тоді і з'явився проект "Орест Лютий".

Я зрозумів, що це моя особиста війна. Я буду створювати свій окоп, я буду цілитися в їх духовні скріпи, буду десакралізувати їх псалми, – додав артист.