Політика
27 лютого 2017
Скандальний Артеменко має нові плани щодо Криму
Для мирного врегулювання ситуації на українському півострові потрібна експертна ідея.
news-image

Україна в жодному разі не має здавати Крим в оренду Російській Федерації. Для врегулювання конфлікту потрібно шукати інші механізми, які не будуть реалізовуватися в розріз з інтересами України. Про це в ході своєї прес-конференції у понеділок, 27-го лютого, заявив народний депутат Андрій Артеменко, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

«Для мирного врегулювання ситуації на українському півострові потрібна експертна ідея. Ну наприклад, це може бути подвійна суверенність або міжнародне адміністрування на час так званого «приходного періоду». Це дозволить відновити на півострові багато механізмів, в тому числі і суверенітет України. Ми ж не хочемо втратити його остаточно? Український півострів не передається в оренду! Крим – це територія України. Це як існування гравітації. Звісно ми можемо поговорити за оренду деяких об’єктів інфраструктури», - сказав він.



В той самий час нардеп наголосив, що у міжнародному праві є таке поняття, як «міжнародна оренда територій». Таким чином, за словами Артеменка, мова йде про використання окремих об’єктів, таких як Чорноморська військова база в Криму, яка і на сьогоднішній день знаходиться в платному використанні. За його словами, ще у 2014 році звучали подібні ідеї, коли пропонувалося для врегулювання конфлікту передати Росії в оренду Севастополь.