Суспільство
29 грудня 2014
Половина українців не готова брати участь у протестах – опитування
Крім того, 10,3 відсотка учасників опитування сказали, що готові терпіти матеріальні труднощі «скільки треба, якщо це справді приведе до успіху країни»
news-image

Понад половина українців не готова найближчим часом брати участь у мітингах. Про це повідомляє Є |Єдність.інфо із посиланням на Радіо Свобода.

Згідно з результатами опитування фонду «Демократичні ініціативи» і Центру Разумкова, 33 відсотки респондентів точно не готові брати участь в акціях протесту, 21,9 відсотка відповіли «скоріше за все, ні» на запитання про участь у демонстраціях. 

Водночас 4,4 відсотка опитаних зазначили, що обовʼязково візьмуть участь у мітингу, якщо такий найближчим часом відбудеться, ще 18,2 відсотка відповіли «скоріше за все, так».

34,9 відсотка респондентів назвали малоймовірними акції протесту у їхніх населених пунктах, 20,3 відсотка опитаних навпаки не виключають таких мітингів.

На запитання «Чи згодні ви терпіти певні матеріальні труднощі?», повʼязані з реалізацією реформ, 33,5 відсотки респондентів відповіли, що згодні, але не більше року; 28,9 відсотка опитаних наголосили, що не готові, бо їхнє матеріальне становище вже зараз нестерпне. 10,3 відсотка учасників опитування сказали, що готові терпіти «скільки треба, якщо це справді приведе до успіху країни».

Опитування тривало з 19 до 24 грудня 2014 року. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, крім АР Крим. Теоретична похибка вибірки – 2,3 відсотка.