Війна
27 лютого 2017
Бойовики «ДНР» та «ЛНР» погрожують вбивати дезертирів
В Росії було проведено спеціальне тренування особового складу з затримання військових, які самовільно залишили свої бойові позиції.
news-image

Військовослужбовців самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» лякають застосуванням вогнепальної зброї у випадку, якщо вони будуть самовільно покидати свої бойові пости або вчинятимуть дезертирство. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє пре-центр Головного управління розвідки Міноборони України, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Згідно з даними української розвідки, в 6-му окремому мотострілецькому полку 2 АК Збройних сил Росії було проведено спеціальну тренування особового складу з затримання військових, які самовільно залишили свої бойові позиції. Учасники навчального процесу отримали дозволи застосовувати вогнепальну зброю у випадку, якщо дезертири не виконують наказів.

ГУР наголошує, що це скоріше не міри запобігання, а міри залякування особового складу, який не бажає продовжувати служити в лавах тих чи інших бандформувань. В той самий час у повідомленні зазначається, що під час перевірки керівниками 2 АК ЗС Росії стану військової служби в окремих підрозділах луганських бойовиків деякі військовослужбовці знаходилися в стані наркотичного сп’яніння. Також ГУР відзначає, що у зв’язку з цим керівництво 2 АК ввело систему штрафів у розмірі від 1 тисячі до 10 тисяч рублів за порушення.