Світ
27 лютого 2017
Свій новий смертоносний фрегат Росія відправила до берегів Сирії
Даний фрегат у листопаді минулого року вже знаходився у бойовій групі кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації та завдавав ракетних ударів по території Сирії.
news-image

Російський фрегат «Адмірал Григорович» у понеділок, 27-го лютого, вийшов з Чорноморського військового порту Російської Федерації та взяв курс на Середземне море, де він приєднається до військової групи Росії, яка наразі перебуває біля берегів Сирії, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Відомо, що корабель вийшов у плавання з порту в Севастополі. Інших подробиць обставин наразі невідомо. Як повідомлялося, даний фрегат у листопаді минулого року вже знаходився у бойовій групі кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації та завдавав ракетних ударів по території Сирії. В той час у Росії заявляли, що корабель завдавав ударів по позиціям терористичної організації «Ісламська держава».

Адмірал Григорович – це один із 6 нових кораблів, які були замовлені для Чорноморського флоту РФ у 2010 році. Влітку минулого року даний фрегат прибув до Севастополя та став на озброєнні ЧФ РФ. На своєму борту даний корабель може нести до 8 крилатих ракет Калібр та до 36 зенітних керованих ракет типу «Штиль-1». Це фактично морська версія зенітно-ракетного комплексу «Бук». Також на своєму борту «Адмірал Григорович» має вертоліт Ка-31.