Мільярдні суми збитків через блокаду Донбасу, - експерт
До кінця року бюджет України може недорахуватися приблизно чотирьох мільярдів гривень та біля двох мільярдів американських доларів.
news-image

Сергій Біленький, який очолює Федерацію металургів України, на своїй Facebook-сторінці повідомив про зростаючі щодня показники збитків внаслідок блокування активістами залізничного сполучення на Донбасі, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

За його словами, до кінця року бюджет України може недорахуватися приблизно чотирьох мільярдів гривень та біля двох мільярдів американських доларів. Більше того, за словами Біленького, в Україні може бути скорочено біля двадцяти п’яти тисяч робочих місць. 

«Через те, що активісти і надалі не пропускають через розмежувальну лінію вагони, які перевозять руду, метал та готову продукцію, в Україні збитки зростають немов куля сніг. У 2017 році бюджет недорахується біля трьох мільярдів гривень, через що доведеться скоротити не менше сорока п’яти тисяч робочих місць, серед яких більша половина – на території, підконтрольній Києву. Для економіки це значна проблема, тому потрібно вживати заходів», - наголосив у своєму пості Біленький.



Свого часу очільники металургійних підприємств, експерти та політики виступили проти блокади залізниці на Донбасі, вказуючи, що такі дії стануть причиною досить значних негативних наслідків.