Політика
28 лютого 2017
Остаточним важелем для анексії Криму було підписання «Харківських угод», - повідомив Яценюк
Росіяни добилися того, що на законних підставах, всупереч конституції країни, було дозволено російській військовій армаді розташувати 25 тисяч російських військовослужбовців.
news-image

Ще в 2010 році, коли були підписані Харківські угоди, була фактично поставлена крапка в питанні окупації Криму Росією. Про це прем’єр-міністр України у 2014-2016 рр та колишній голова Нацбанку Арсеній Яценюк розповів в ефірі “Свободи слова”, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

“Російська Федерація і президент (Володимир — ред.) Путін почали підготовку до незаконної анексії Криму, після Помаранчевої революції 2004 року. Я працював в Криму з 2001 по 2003 рік як міністр економіки, я чудово усвідомлював, що робить Росія починаючи з 2004 року. Але останню крапку у фактичній окупації Російською Федерацією Криму було поставлено в 2010 році, коли підписали Харківські угоди,” — зазначив А.Яценюк.
“Президент (Віктор — ред.) Янукович дуже хотів дешевий газ і пішов на угоду з російським президентом: дешевий газ в обмін на начебто продовження терміну перебування чорноморського флоту на території України, а фактично на постійну військову присутність на території України,” — розповів він.

За його словами, росіяни добилися того, що на законних підставах, всупереч конституції країни, було дозволено російській військовій армаді розташувати 25 тисяч російських військовослужбовців, з правом повного переміщення по АР Крим.

“Росія призначає свого міністра оборони, який знищує українські збройні сили, Росія має свою агентуру в СБУ і так само знищує національну безпеку, а 20 число (лютого 2014 — ред.), як каже Росія, це вже було завершення і легітимізація незаконної окупації,” — підсумував він.

Зазначимо, результатом “харківських угод” було введення додаткового військового контингенту РФ в Севастополі.

Читайте також: Планується осучаснення пунктів пропуску із Кримом