Події
2 березня 2017
У Слов'янську бойовик добровільно здався правоохоронцям
27-річний місцевий житель майже два роки переховувався.
news-image

Понад двох років 27-річний житель Слов'янська переховувався і не наважувався звернутися до правоохоронців, але жити в постійному «очікуванні» йому набридло, і він вирішив здатися добровільно, передає «Є!» із посиланням на  Слов'янський відділ поліції.

Поліцейські встановили, що в період окупації чоловік, при перетині поста «ДНР» отримав пропозицію від окупантів вступити в їхні ряди, на що він погодився.

У нічний час доби, озброївшись автоматом чоловік «охороняв» вулиці міста. Через деякий час йому було запропоновано піти на «передову», але він відмовився і поїхав в РФ. Де пробув більше двох років, - йдеться в повідомленні поліції.

Після довгих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, дізнавшись, що це можливо зробити, здавшись добровільно правоохоронцям.

На даний момент він дає свідчення і повністю співпрацює зі слідчим відділенням поліції.

Згідно ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Стосовно мешканця Слов'янська відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Тільки після того, як пройде перевірку і встановлено, що на час перебування в лавах «ДНР» затриманий не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України.

Нагадуємо, що добровільно здатися правоохоронцям і отримати шанс на нове мирне життя можна за допомогою спеціального сервісу «Повернись додому», розробленому на сайті «Стоптерроризм», де, в свою чергу, збирається інформація про бойовиків, які займають керівні посади в «НВФ ДНР».

Читайте також: ЗСУ ліквідували передову розвідгрупу бойовиків на Світлодарській дузі
Читайте також: Прокуратура проводить обшуки в Криворізькій міськраді, Вілкула підозрюють у розкраданнях
Читайте також: Гройсман впевнений, що «Україна встає з колін»