Суспільство
2 березня 2017
Науковці порахували, скільки літрів сечі міститься у публічних басейнах
Дослідники хочуть привернути увагу людей до гігієни плавання.
news-image

Дослідники Альбертського університету в Едмонтоні провели дослідження й довели, що у публічних басейнах є до 75 літрів сечі. Учені розробили спеціальний тест, щоб визначити, скільки сечі потрапляє до місць публічного плавання, пише The Guardian, передає «Є!» із посиланням на УП.

Тест вимірює концентрації штучного підсолоджувача, ацесульфама калію, який є у продуктах, що ми споживаємо, та зазвичай проходить повз систему обміну речовин без змін.

Рівень ацесульфама калію дослідники з Едмонтона вимірювали у 31 публічному басейні Канади протягом 3-тижневого періоду.

Підрахунки показали, що кількість сечі у воді становила 75 літрів – у великому басейні (до 830 000 літрів) та 30 літрів у меншому на половину.

Ми хочемо використати це дослідження, щоб Дослідники Зрозуміло, що кожен із нас повинен потурбуватися про те, щоб вивільнити свої потреби у спеціально відведеній кімнаті, – розповіла керівниця дослідження Ліндсі Блексток.

Науковиця наводить статистику, що 19% дорослих в анонімному опитуванні зізналися, що робили "справи" у публічному басейні хоча б раз у житті.

Фахівці застерігають, що компоненти сечі, аміак і креатинін, вступають в реакцію із засобами дезінфекції, утворюючи нові поєднання, що призводять до подразнення дихальних шляхів, можуть викликати астматичні симптоми.

Читайте також: Дочка Кадирова представила в Грозному свою першу колекцію вечірніх нарядів (фото)
Читайте також: Порошенко двічі говорив із Путіним під час загострення
Читайте також: У Слов'янську бойовик добровільно здався правоохоронцям