Політика
2 березня 2017
Гройсман розповів деталі «газової схеми Онищенка»
Онищенко заробляв на корупційній газовій схемі по п'ять тисяч гривень на кожній тисячі кубометрів газу.
news-image

Колишній народний депутат України Олександр Онищенко заробляв на корупційній газовій схемі по п'ять тисяч гривень на кожній тисячі кубометрів газу. Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на согоднішному засіданні колегії Міністрества соціальної політики, передає «Є!», посилаючись на УНН.

“Він (О.Онищенко) брав по 2 тисячі гривень, а продавав по 7 тисяч гривень. П’ять тисяч гривень клав у кишеню, і не лише у свою. А паралельно ми укладаємо з Росією контракт на газ, по якому нас сьогодні Росія судить в Стокгольмі, виставили рахунок, вдумайтесь, у 38 млрд доларів, а в контракті дуже проста формула: по-перше, ціна в 500 доларів, але формула взагалі геніальна — береш ти газ чи не береш у заявлених об’ємах, маєш платити”, — сказав Прем’єр.

В.Гройсман підкреслив, що на сьогодні в Україні є достатня кількість українського газу.

“Ми маємо серйозні запаси нашого газу, українського газу, ми його купляли в Росії, а сьогодні ми купуємо європейський у наших партнерів, з Росії ми не отримуємо уже десь 500 днів жодної краплини газу. Ми з української гривні купуємо валюту, і купуюмо це в економіках інших країн. Але могли б добувати абсолютно самі. Це серйозна економічна міць для нашої держави”, — додав він.