Резонанс
3 березня 2017
Кабмін відсторонив Насірова від посади
Голова ДФС буде відсторонений на час розслідування.
news-image

Кабінет міністрів відсторонив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова від цієї посади на час розслідування, передає «Є!» із посиланням на УП.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

З пропозицією про відсторонення до прем'єр-міністра звернувся міністр фінансів Олександр Данилюк.

Вчора НАБУ вручило підозру Роману Насірову. Я вважаю, що ми маємо відсторонити на час ведення слідства Романа Насірова від виконання обов'язків голови ДФС. Це в першу чергу в інтересах самого Романа Насірова, для того щоб слідство проходило максимально об'єктивно, - сказав він.

Данилюк запропонував на цей час призначити виконуючим обов'язки голови фіскальної служби Мирослава Продана.

Уряд підтримав ці пропозиції.

Як відомо, Насірову в ніч на п’ятницю вручили підозру – при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний. Насіров перебуває в лікарні, лікарі діагностували в нього інфаркт.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". У відомстві кажуть, що його дії завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

 

Читайте також: Як детективи НАБУ вручали підозру сплячому Насірову: з'явилося відео
Читайте також: Насірову роблять операцію - адвокати