Суспільство
5 березня 2017
Податок на спадщину: Верховна Рада внесна зміни до Податкового кодексу
До прийняття змін українцям доводилося вдаватися до різних хитрощів, щоб обійти 5% податок для спадкоємців другої черги.
news-image

Верховна Рада спростила процедуру оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця.

278 депутатів проголосували за внесення змін до Податкового кодексу України.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Раніше тільки спадкоємці першої черги - батьки, чоловік, дружина і діти - мали право на нульову ставку податку на спадщину.

А ось родичі другої черги - брати, сестри, дідусі, бабусі та онуки - повинні були платити 5%. Прийнятий документ цю сплату скасував. Разом з необхідною раніше оцінкою майна.

Як відзначили розробники поправки, послаблення взяли з думкою про сільських жителів, для яких розмір податку і вартість оцінки часто перевищували реальну ринкову ціну.

Також 5% податку позбавили подарунки, до яких відносяться гроші, майно або послуги, для родичів першого ступеня. А ось хто отримує подарунки все так же доведеться вносити плату.

До прийняття змін українцям доводилося вдаватися до різних хитрощів, щоб обійти 5% податок для спадкоємців другої черги.

Заповіт спочатку писали на прямих спадкоємців, які вже потім передавали його непрямим. При цьому кругленьку суму доводилося викласти в офісі у нотаріуса, не кажучи вже про витрачений час.

Читайте також: ЄС оприлюднив рішення щодо санкцій проти Януковича і компанії