Економіка та бізнес
6 березня 2017
Стала відома країна, що лідирує в світі за показником збільшення числа багатіїв
У 2010-2016 р.р. кількість надбагатих людей у ​​країні зросла на 320%.
news-image

В'єтнам вийшов на перше місце в світі за показником збільшення числа багатіїв серед місцевого населення. Такий висновок зробили експерти авторитетної міжнародної консалтингової групи Knight Frank за підсумками проведеного дослідження, присвяченого зростанню добробуту населення в країнах світу, передає «Є!»

Згідно з даними, зібраними дослідниками, в період з 2010 по 2016 рік кількість надбагатих людей у ​​В'єтнамі зросла на 320%. За цим показником В'єтнам в процентному відношенні вже обігнав Індію і Китай, які в ті ж самі роки продемонстрували зростання числа багатіїв на 290% і 281% відповідно.

За основу своїх рейтингів група, що базується у Великобританії, бере категорію UHNWI (Ultra High Net Worth Individuals - приватні особи з дуже великим капіталом) - це прошарок найбільш багатих і при цьому економічно активних приватних осіб планети. Претендентам на зарахування в списки UHNWI слід мати вільні оборотні фінансові статки в розмірі мінімум 30 млн доларів, не рахуючи належне їм рухоме або нерухоме майно.

До числа таких у В'єтнамі Knight Frank відносить зараз 200 чоловік, прогнозуючи при цьому, що за наступне десятиліття кількість супербагатіїв тут збільшиться ще на 170% і досягне позначки в 540 осіб. Що ж стосується "простих мільйонерів", що мають активи, які не дотягують до того, щоб забезпечити їх власникам рядки в рейтингу UHNWI, то таких у В'єтнамі, за оцінками консалтингової групи, зараз налічується близько 14,5 тисяч, а до 2026 року їх число перевищить 38 тисяч осіб.

Попри те, що середньорічний дохід на душу населення в країні становить близько 2 тисяч доларів, за три десятиліття "політики поновлення" у В'єтнамі сформувався клас багатих "нових в'єтнамців". Свої статки в'єтнамські нувориші заробляють по-різному. Найбільш часто серед заможних в'єтнамців зустрічаються ті, чий бізнес пов'язаний з фондовим ринком, виробництвом і переробкою морепродуктів, а також з будівництвом і нерухомістю. На будівництві, до речі, успішно "піднялася" найбагатша людина В'єтнаму - 50-річний Фам Нят Вионг. Він має у своєму розпорядженні активи в $ 2 млрд і визнаний першим і поки єдиним офіційним в'єтнамським мільярдером за версією впливового американського журналу "Forbes".

Ймовірно, що скоро у В'єтнамі з'явиться і перша жінка - володарка мільярдних в доларовому еквіваленті статків. 48-річна відома місцева підприємниця Нгуєн Тхі Фионг Тхао, яка заснувала авіакомпанію В'єтнаму, що найбільш динамічно розвивається, VietJetAir, вже увійшла в сотню найвпливовіших жінок планети за версією "Forbes". Найближчим часом Тхао потрапить і в ще одну категорію авторитетного видання - до переліку мільярдерів. Відбутися це може після того, як її авіакомпанія вийде на фондову біржу, до чого VietJetAir зараз активно готується.

Читайте також: Трагедія у Броварах: хлопець умисно прямував назустріч поїзду
Читайте також: Промова представника України в Міжнародному суді ООН в Гаазі: повний текст
Читайте також: Російська співачка Чичеріна закликала «ЛНР» і «ДНР» «скинути баласт української олігархічної влади»