Світ
9 березня 2017
В Англії виставили на продаж замок Генріха VIII, де він провів медовий місяць з Анною Болейн (фото)
Замок побудований на початку XVI сторіччя.
news-image

У графстві Південний Глостершир на півдні Англії виставлено на продаж замок Торнбері, де король Генріх VIII та його друга дружина Анна Болейн провели медовий місяць. Побудовану на початку XVI століття будівлю з шістьма гектарами землі та діючою виноробнею оцінили в 10 мільйонів доларів, пише The Sun, передає «Є!»

Як зазначає видання, Генріх VIII експропріював маєток у 1520-х у 3-го герцога Бекінгема Едварда Стаффорда. Самого герцога звинуватили в зраді трону, заключили в Тауерську фортецю і згодом стратили.

У 1535 році Генріх VIII і його друга дружина Анна Болейн провели в замку 10 днів. У 1536-му Болейн також звинуватили в державній зраді й стратили.

Замок Торнбері належав королівській родині до 1558 року, а потім був переданий у власність спадкоємцям герцога Стаффорда.

Зараз замок належить компанії Luxury Family Hotels і функціонує як готель. У ньому 28 кімнат, в тому числі та, в якій свого часу зупинялося королівське подружжя.

Продаж маєтку доручили брокерам Savills, вартість пропозиції встановлена ​​на рівні 8,5 мільйона фунтів стерлінгів (близько 10 мільйонів доларів).

Читайте також: Данський підліток знайшов літак часів Другої світової війни, виконуючи шкільне завдання з історії
Читайте також: Відтепер онлайн: виставка «Бабин яр: пам'ять на тлі історії»
Читайте також: РФ в Гаазі представляє не докази, а новини своїх інформагентств - Зеркаль