Події
9 березня 2017
СТБ оштрафували, але не за сюжет з бойовиком
Факт випуску передачі за участю російського найманця лише "взяли до відома".
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наклала на телеканал СТБ штраф у розмірі 1,655 мільйона гривень за передачі, морально шкідливі для дітей. Про це повідомив у Facebook член Нацради Сергій Костинський, передає «Є!» із посиланням на УП.

За його словами, моніторинг показав, що окремі анонси та епізоди передач "МастерШеф", "Хата на тата", "Битва екстрасенсів" і "Один за всіх" містили сцени жорстокості, насильства, непристойні слова та жести тощо і транслювалися в доступний для дітей час.

Костинський нагадав, що минулого року СТБ допустив аналогічні порушення, за що отримав від Нацради м'якішу санкцію - попередження. Та оскільки телекомпанія не виправила помилки, згідно із законом, цього разу Національна рада застосувала до неї штраф у розмірі 10% від суми ліцензійного збору.

У той же час, повідомив Костинський, за результатами позапланової перевірки СТБ щодо резонансної передачі "Битва екстрасенсів" штрафних санкцій на телеканал накладено не було. Факт випуску цієї передачі лише "взяли до відома".

Нагадаємо, 15 січня телеканал СТБ транслював шоу "Битва екстрасенсів" за участю військового, який нібито служив в Україні на боці бойовиків ОРДЛО.

Член Нацради пояснив, що його відомство не знайшло на формі військовослужбовця знаків розрізнення, які можуть характеризувати його як військового держави-агресора. Окрім того, вважає регулятор, сюжет передачі не пов'язаний з діяльністю органів Росії, не заперечує територіальну цілісність України та не виправдовує окупацію України.

Також, за його словами, Нацрада взяла до уваги, що керівництво телеканалу СТБ визнало та принесло публічні вибачення за помилку й звільнило співробітників, відповідальних за створення цього інциденту.

Як повідомлялося, у січні Нацрада з телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу СТБ через нібито участь в його програмі російського військового, який воював на боці бойовиків в ОРДЛО.

Читайте також: «Обережно, ненормативна лексика!»: Москаль оприлюднив аудіозапис ромови начальника патрульної поліції Закарпаття з підлеглими
Читайте також: У ЗСУ розповіли подробиці ліквідації російського снайпера на Донбасі
Читайте також: Відтепер онлайн: виставка «Бабин яр: пам'ять на тлі історії»