Політика
10 березня 2017
У МЗС РФ прокоментували слухання за позовом України у суді ООН в Гаазі
У Росії думають, що Україна "використовує суд як майданчик для озвучування політизованих звинувачень", що нібито виходять за межі юрисдикції суду.
news-image

МЗС Російської Федерації прокоментувало слухання за позовом України, які проходили з 6 по 9 березня в Міжнародному суді ООН в Гаазі, передає «Є!»

У повідомленні на сайті російського зовнішньополітичного відомства йдеться, що Росія висловила свою позицію у суді.

Росія виклала свою позицію: Україна використовує Суд як майданчик для озвучування політизованих звинувачень, що виходять за межі юрисдикції Суду, навела докази того, що Україна не обґрунтувала належним чином свої претензії, а також виклала об'єктивну картину ситуації на Південному Сході України і в Криму, - заявили в МЗС РФ.

Як повідомлялося, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов щодо порушення Росією Конвенції ООН з протидії тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі й відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму. Суд ООН може винести тимчасове рішення щодо Росії до 5 квітня.

Читайте також: Курс валют на 10 березня
Читайте також: В Південній Кореї президента усунули від влади
Читайте також: Марк Цукерберг знову стане татом