Суспільство
10 березня 2017
На Херсонщині школярка намагалася публічно скоїти самогубство
Дівчинка отримала "завдання" демонстративно прийняти велику кількість ліків.
news-image

На Херсонщині черговою жертвою "сайтів самогубців" стала 14-річна дівчинка з Олешок, передає «Є!» із посиланням на Херсон.нет.

Вона "підсіла" на відомий сайт "Синій кит", звідки їй надійшло завдання демонстративно прийняти, скільки зможе, фармацевтики з домашньої аптечки.

Сьогодні, 10 березня, залякана віртуальними маніпуляторами дівчинка вкрала у бабусі цілий пакет ліків, і принесла їх в школу. Там вона під час перерви на очах у всіх проковтнула повну жменю таблеток, навіть не розбираючи, для лікування яких хвороб вони призначені.

На щастя, шкільна медсестра, якій повідомили про шалену витівку старшокласниці, зорієнтувалася вчасно. Вона зателефонувала по 101, і бригада "швидкої допомоги" оперативно промила школярці шлунок. Тільки це її і врятувало - якби "хімія" встигла всмоктатися в кров, дівчинка напевно не вижила б.

Серед блістерів від таблеток, які прийняла школярка, виявилися і упаковки для спазмолітиків. У великій кількості цей препарат, розслабляючий серцевий м'яз, викликає зупинку серця. Також "в асортименті" були гіпотензивні та заспокійливі препарати, зловживання якими могло закінчитися тим, що пацієнтка перестала б дихати, - розповідає заступник головного лікаря обласного територіального Центру екстреної медичної допомоги Інеса Чамлай.


Наразі жертва «Синього кита» евакуйована в районну лікарню. Але завдяки вчасно наданій допомозі, підстав турбуватися за її життя немає. Школярку навіть помістили в звичайне відділення, а не в реанімацію.

Читайте також: Ведучий CNN разом із канібалами з'їв мозок мерця (відео)
Читайте також: Зелені млинці дочки Клінтонів злякали користувачів мережі (фото)
Читайте також: У лісі, з вогнем і заклинаннями: на Уралі поліцейський здійснював ритуальні вбивства