Суспільство
30 грудня 2014
Опитування: Німці зустрічають новий 2015 рік з оптимізмом
Передусім позитивним очікуванням сприяє стабільна економічна ситуація в Німеччині - запорука зростання матеріального добробуту населення.
news-image

Більшість німців з оптимізмом чекають приходу 2015 року. Про це свідчать результати дослідження, проведеного інститутом вивчення громадської думки Allensbach. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на DW.

Про те, що наступний 2015 рік вселяє у них великі сподівання, заявили 56 відсотків опитаних громадян Німеччини. Приблизно стільки ж було й торік. Щоправда, якщо на сході країни частка оптимістично налаштованих людей складає 61 відсоток, то на заході їх дещо менше - 55 відсотків.

У період після 1990 року й особливо після 2000 року німці украй рідко зустрічали новорічні свята з такими настроями. Так багато оптимістів, як напередодні 2014 року та 2015 року в Німеччині не було вже кілька десятиліть, вказують соціологи інституту Allensbach.

Як засвідчило проведене дослідження, оптимістичним настоям сприяє насамперед економічна ситуація в країні - запорука зростання матеріального добробуту громадян.