Війна
11 березня 2017
Матері «кримського диверсанта» Євгена Панова вперше за 8 місяців дозволено побачитись із сином
Водій Енергодарської АЕС Євген Панов зник на початку серпня 2016 року.
news-image

Сімферопольський суд укотре подовжив арешт українця Євгена Панова, якого торік викрала російська ФСБ і звинуватила в диверсійній діяльності. З окупованого півострова повернулася мама обвинувачуваного, яка побачила сина вперше за вісім місяців його ув'язнення, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Коли ти знаєш, що твоя дитина ні за що страждає, а ти не можеш допомогти – це такий абсурд, такий біль", - зізнається Віра Котелянець.

Водій Енергодарської АЕС Євген Панов зник на початку серпня 2016 року. Три дні його рідні не мали про нього жодної інформації, а потім побачили кадри російського телебачення, на яких чоловіка із закривавленим обличчям ведуть під конвоєм. Російські спецслужби звинувачують Панова в тому, що він командував диверсійною розвідгрупою, яка мала влаштувати серію терактів у Криму. І продемонстрували зізнання самого Панова, однак адвокат Дмітрій Дінзе каже, що свідчення були отримані після триденних тортур.

"Остання інформація, що дійсно він поїхав туди, в Крим, власною машиною, виїхав сам. Що його попросили вивезти з Криму сім'ю, українську сім'ю. І він не встиг перетнути російське КПП, як його затримали", - розповіла дружина затриманого Катерина Панова.

 

Читайте також: «Хто наступний?»: Путінський режим не залишає свідків