Економіка та бізнес
11 березня 2017
Проти України можуть ввести санкції через блокаду ОРДЛО
Згідно міжнародних конвенцій, Україна не має права припиняти постачання енергоресурсів своїм громадянам, навіть, якщо вони перебувають на окупованих землях.
news-image

Проти України можуть ввести санкції через блокаду непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, в якій беруть участь ветерани АТО та добробати.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Таку думку в ефірі телеканалу Zik висловив заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак.

За його словами, згідно міжнародних конвенцій, Україна не має права припиняти постачання енергоресурсів своїм громадянам, навіть, якщо вони перебувають на окупованих землях.

"Основоположними правами є постачання води, світла і тепла. Давайте, ми це все припинимо і проти України введуть санкції, до чого весело і щасливо нас ведете", – сказав Гримчак під час дискусії із координатором київського штабу блокади Донбасу Роландом Мелією.

Нагадаємо, у Штабі торговельної блокади окупованих районів Донецької та Луганської областей заявили, що активісти перекриють бойовикам світло і воду, у разі, якщо терористи не виконають умови блокадників щодо звільнення українських полонених.

Залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих. 

Читайте також: Учасники блокади висунули ультиматум уряду України