Політика
30 грудня 2014
Москаль розповів, що Плотніцький не контролює всю "ЛНР"
За словами губернатора Луганщини, "Алчевськ контролює якийсь Мозговий, Стаханов – якийсь Дрьомов, Первомайськ контролює якийсь Іщенко, судимий у Росії за вбивство".
news-image

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявив, що в так званій "ЛНР" є багато груп впливу і сама "ЛНР" контролює лише Луганськ та передмістя, але не іншу територію.  Про це пан Москаль розповів в інтерв’ю ВВС Україна, пише Є | Єдність.інфо.

"Великою силою є козаки, так зване Всевелике військо Донське…козачки тримають під контролем південні райони області. Алчевськ контролює якийсь Мозговий, Стаханов – якийсь Дрьомов, який влітку тримав під окупацією Сєвєродонецьк із своєю "Армією південного сходу". Первомайськ контролює якийсь Іщенко, судимий у Росії за вбивство", - розповів пан Москаль.

За його словами, ще невелику частину області контролюють інші дрібні нікому невідомі козачки та отаманчики.

"Сам Плотницький (так званий "голова" "ЛНР". - Ред.) не може гарантувати, що хтось буде виконувати те, що він підписував у Мінську під час мирних переговорів у вересні", - вважає Геннадій Москаль.

Губернатор розповів, що коли на "32 блокпості були великі проблеми, представники ОБСЄ дзвонили особисто Плотницькому, і він їм сказав, що цю територію не контролює, тому вплинути на те, що там відбувається, не може".