Політика
11 березня 2017
Польський реформатор розповів про найбільший страх Росії
Успішність сусідньої країни буде "поганим" прикладом у Росії.
news-image

На міжнародній арені Україні не допоможе подання себе лише як жертви агресії з боку Росії. Щоб забезпечити собі сильну позицію у країн Заходу – країна повинна стати економічно успішною.

Про це розповів співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович в інтерв'ю "Укрінформу", передає «Є!».

На його думку, Росія саме цього найбільше і боїться – щоб демократична Україна не стала країною успіху. Адже успішність сусідньої країни буде "поганим" прикладом у Росії.

Якщо Україна хоче мати більш сильну позицію на Заході, то вона повинна бути країною успіху. Подання себе лише з позиції жертви не допоможе – цього просто мало. Україна повинна показати себе як країну економічного та інституційного успіху, – вважає реформатор.

Бальцерович додав, що для цього українська влада повинна продемонструвати політичну стабільність, ефективну боротьбу з корупцією, реформаторську роботу правлячої коаліції. Також важливими є економічні реформи, адже від них залежить безпека України (забезпечення армії).

Потрібно переконувати: незважаючи на те, що ми жертви політики Путіна, ми реформуємося і досягаємо мети, – заявив він.