Політика
14 березня 2017
У Раді - знову конфлікт через мову
Вілкул відмовлявся переходити на українську мову під час виступу з трибуни.
news-image

Під час виступу депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула у Верховній Раді до трибуни підійшли інші депутати, бо він говорив російською мовою, передає «Є!» із посиланням на УП.

Віце-спікер Ірина Геращенко намагалася вгамувати нардепів, щоб не сталося сутичок між соратниками Вілкула та його опонентами. Незважаючи на прохання Геращенко перейти на державну мову, Вілкул продовжував виступати російською.

 Після інциденту голова парламенту Андрій Парубій заявив:

Після попереднього разу, коли сталася дискусія з цього приводу, я вніс законопроект, що всі виступи на засіданні Верховної Ради можуть вестися тільки державною мовою.
З цього приводу, я бачу, продовжуються дискусії – і тому я зараз даю доручення регламентному комітету вже в середу розглянути цей законопроект, щоб ми змогли його винести чимшвидше на порядок денний сесій і законодавчо закріпити той факт, що на засіданнях Верховної Ради можуть виступити лишень державною мовою, – повідомив спікер.
Я прошу, щоб усі фракції парламенту з цього приводу провели дискусії. Я сподіваюся, що усі фракції парламенту підтримають цю ініціативу – і ми зможемо у найближчі дні законодавчо врегулювати цю ситуацію, – заяви він.

Парубій звернувся до депутатів:

Колеги, я можу розраховувати на підтримку залу? Отже, ми законодавчо це врегулюємо – і законодавчо ми цю двоякість вилучимо. І я сподіваюся на підтримку всього залу.
Читайте також: Чи будуть росіяни дивитися Євробачення із Києва? - опитування
Читайте також: Суддя Бандура, що стала відомою завдяки фото з яскравим макіяжем, прокоментувала свою «популярність»
Читайте також: «Поліція охороняє потяги, які йдуть до Захарченка і Плотницького», - Семенченко повідомив про ситуацію на знищеному редуті