Політика
14 березня 2017
Без зарплати: Європарламент покарав польського євродепутата за приниження жінок
Корвін-Мікке заявив, що жінки мають заробляти менше, «бо вони слабші, менші і менш інтелігентні».
news-image

Польського євродепутата Януша Корвін-Мікке покарано за принизливий вислів на тему жінок під час дебатів про ґендерну рівність. Про покараня поляка повідомив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Євродепутат Корвін-Мікке не отримає зарплатні за 30 днів праці. На такий же період буде призупинено його парламентську діяльність, крім права на голосування.

Також протягом одного року Корвін-Мікке не зможе репрезентувати Європарламент зовні, тобто брати участь у парламентських делегаціях, конференціях і на форумі діалогу з різними установами. На думку голови Європарламенту, покарання є достатньо суворим і відповідним до ваги порушення.

Антоніо Таяні наголосив, що не буде схвалювати такої поведінки, особливо в людини, яка має гідно представляти європейських виборців. Політик зауважив, що ображаючи жінок, Корвін-Мікке з презирством ставиться до елементарних європейських цінностей.

1 березня, під час дискусії про розходження в платні чоловіків та жінок, Януш Корвін-Мікке заявив, що жінки мають заробляти менше, «бо вони слабші, менші і менш інтелігентні».

Читайте також: «Петлюрівщина», єврейські погроми та перший президент України: десять міфів про українську революцію 1917-1921 р.р.
Читайте також: Полторак просить офіцерів запасу повернутися до лав ЗСУ
Читайте також: 16-річний киянин звернувся до поліції через педофіла, який залицявся до нього у соцмережах