Політика
14 березня 2017
Рада схвалила ідею Порошенка змінити закон про е-декларації
Зміни вносяться з урахуванням практичної ситуації у війську.
news-image

Військових у зоні АТО виключать із переліку осіб, які отримують гроші від держави та мусять відкрити свої доходи. Із відповідною пропозицією до Верховної Ради звернувся президент Петро Порошенко, і депутати підтримали законопроект у першому читанні, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

За нього проголосували 239 нардепів. Документом передбачено, що до статті 3 закону про запобігання корупції вносяться поправки, котрими виключаються з переліку осіб, на яких поширюється вимога заповнення електронних декларацій, призовників і контрактників, курсантів і молодшого офіцерського складу. У чинній редакції виключення складають тільки військовослужбовці строкової військової служби.

Як наголошується в пояснювальній записці, практична реалізація чинної редакції закону передбачає відволікання чималої кількості учасників АТО від виконання своїх безпосередніх військових обов'язків у зоні конфлікту – часу на збір і підготовку документів, особистої присутності при оформленні електронного цифрового підпису тощо. Крім того, на лінії фронту бракує місць із належної якості та захищеності інтернет-зв'язком, де б військові могли виконати вимоги антикорупційного законодавства, а витрачений на це час доцільніше було б присвятити вдосконаленню бойової виучки армійців.