Економіка та бізнес
15 березня 2017
«Сбербанк» обмежив зняття коштів
Це пов'язано з атаками на банкомати.
news-image

З 15 березня 2017 року "Сбербанк" обмежив видачу готівки з поточних рахунків фізичних осіб через касу банку 30 тисячами гривень і еквівалентно в інших валютах на добу, передає «Є!» із посиланням на УП.

На сайті української філії російського банку повідомляється:

У зв'язку з неправомірними діями третіх осіб з блокування головного офісу ПАТ "Сбербанк", спричиненню фізичного збитку банкоматам банку, що спричинило порушення графіків інкасації відділень/банкоматів філіальної мережі банку, повідомляємо вас про встановлення з 15 березня 2017 року тимчасових лімітів на видачу готівкових грошових коштів з поточних рахунків фізичних осіб через касу банку у розмірі 30 тис. грн (екв. у інших валютах) на добу на одного клієнта.

Депозитні сертифікати видають без обмежень через каси банку.

Термінові вклади фізичних осіб видають без застосування комісії за зняття готівки, проте, об'єм видачі коштів дорівнює встановленому тимчасовому ліміту на зняття готівкових коштів з поточних рахунків.

Як відомо, 12 березня у різних областях України відбулися акції, підя час яких  банкомати "Сбербанку" були залиті монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.  

У вівторок трудовий колектив ПАТ "Сбербанк" закликав президента Петра Порошенка "від імені понад 2 тис. українських громадян, які працюють в ПАТ "Сбербанк", втрутитися і вжити заходи "для відновлення конституційних прав клієнтів і співробітників, повноцінної роботи одного з провідних комерційних банків України".

Рада національної безпеки й оборони України вирішила 15 березня обговорити ситуацію зі "Сбербанком".

Читайте також: Курс валют на 15 березня