Події
15 березня 2017
Аваков нагородив поліцейських, які давали відсіч Парасюку
Міністр не уточнив імен нагороджених і тип нагороди.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив поліцейських, які намагалися завадити учасникам блокади Донбасу прорватися через лінію розмежування на Донеччині, передає «Є!» із посиланням на УП.

За гідне виконання служби і вірність принципу рівності перед законом, моїм наказом нагороджені співробітники ГУ Нацполіції Донецької області, – написав міністр у Twitter.

Аваков не уточнив імен нагороджених і тип нагороди.

Як відомо, 14 березня біля Слов'янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі. З ними був народний депутат Володимир Парасюк. Його помічниця заявляла, що поліція застосувала до нардепа сльозогінний газ та травмувала Парасюку руку.  

Автоколона все ж прорвалася через блокпост, але близько 22:00 поліція затримала її між Костянтинівкою і Краматорськом у Донецькій області, зробивши попереджувальні постріли в повітря.

За фактом нападу на поліцейських відкрито кримінальне провадження. За даними правоохоронців, у конфлікті постраждали 7 працівників поліції.

15 березня у Верховній Раді за відсутності керівництва парламенту в президії з трибуни представники поліції Донецької області виклали свою версію конфлікту з Парасюком.