Події
15 березня 2017
По факту незаконної вигрузки львівського сміття в інші області України відкрито 11 кримінальних проваджень, - повідомляє Нацполіція (фоторепортаж)
Відходи з Львівської області перевізники сміття намір залишити у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській і Черкаській областях.
news-image

Починаючи з жовтня 2016 року, співробітники Національної поліції зафіксували 21 факт перевезення сміття з Львівської області в інші регіони країни. У кожному з цих випадків водії сміттєвозів намагалися вивантажити сміття в непередбачених для цього місцях.
Про це інформує «Є!», з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

Зокрема, відходи з Львівської області перевізники сміття намір залишити у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській і Черкаській областях. При цьому в більшості випадків сміттєвози рухалися колонами і вивантажували тонни побутових залишків в одному місці.

По фактам незаконной выгрузки львовского мусора открыто 11 уголовных производств, - Нацполиция 01

Так, у Вінницькій області було виявлено 3 таких вантажівки, в Дніпропетровській -ВІДРАЗУ 11. Кожен з цих автомобілів перевозив 15 тонн сміття.

 Їх водіїнамагалися позбутися від вантажу не тільки на звалищах інших міст. Нерідко купивідходів вагою від 30 до 80 тонн скидалися в полях, лісопосадках і ярах,забруднюючи навколишнє середовище і створюючи екологічну небезпеку.

По фактам незаконной выгрузки львовского мусора открыто 11 уголовных производств, - Нацполиция 02

У кількох випадках сміття намагалися розвантажити на територіях поблизуводойм, 

біля яких знаходяться населені пункти. Якби сміттєвий конденсатпотрапив в грунтові води, які насичують ці водойми, могло б статися масовеотруєння місцевих жителів.

По фактам незаконной выгрузки львовского мусора открыто 11 уголовных производств, - Нацполиция 03

Зараз по 11 таких фактах відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Одещині бунтують проти «підкидання» львівського сміття
Читайте також: П’яний суддя, який заснув за кермом, зміг уникнути покарання