Суспільство
15 березня 2017
Українські мобільні оператори вводять в оману своїх клієнтів
АМКУ передав в МТС рекомендації про те, щоб оператор не вводив в оману абонентів.
news-image

У річному звіті АМКУ сказано, що мобільні оператори Київстар, МТС Україна та LifeCell поширюють інформацію, яка вводить споживачів в оману.

Інформує «Є!», з посиланням на glavnoe.ua.

Оператори мобільного зв'язку, інформуючи абонента про голосовий послузі, зазвичай вказують, що тариф становить Х грн / секунда. При цьому оператори додатково повідомляють про принципи тарифікації дзвінків.

"Наприклад, Київстар зазначає, що тарифікація дзвінків - .. По-секундна Потім додає, що тарифікація дзвінків здійснюється в першу секунду кожної хвилини розмови в розмірі зазначеної вартості хвилини А секунди з 2-ї по 60-ю не тарифікуються", - повідомляють в АМКУ.


Lifecell також вказує, що тарифікація є по-секундною. Але додає, що тарифікація здійснюється в першу секунду кожної хвилини розмови. А 59 майданчики секунд надаються в рахунок вартості першої секунди.

МТС Україна вказує, що тарифікація здійснюється в першу секунду кожної хвилини. При цьому, оператор не вказує, що тарифікація є по-секундною.

АМКУ передав в МТС рекомендації про те, щоб оператор не вводив в оману абонентів. І МТС, за даними відомства, порушення усунув.

Що стосується Київстару і LifeCell - слідство триває.

Читайте також: За рахунок підроблених результатів ЗНО до вишів вступили близько 200 дітей депутатів, міністрів, чиновників, - повідомляють в ГПУ
Читайте також: Боягузтво, – Найєм прокоментував спроби розігнати блокаду